A SEO és a linképítés a honlapkészítésben

A keresőoptimalizálás angol rövidítése:SEO amely tevékenység célja, hogy egy honlap minél jobb helyezést érjen el a normál találatok közt azokra a kulcsszavakra, amiket a honlap tulajdonosa fontosnak tart. Nagy általánosságban normál találatoknak azokat a keresők által visszaadott találatokat nevezzük, amik fizetéssel nem befolyásoltak, csak a keresőmotorok belső logikája alapján kerültek a találati lista adott helyére.

A normál találatok közül a legtöbb internetfelhasználó nem néz meg 10-20 találatnál többet, ez az első és a második oldalnak felel meg általában. A keresőoptimalizálás során arra kell tehát törekedni, hogy az első kb. 20 oldal között legyen a honlap optimalizálás eredménye. forrás:wikipédia

A szakemberek 90 százaléka a google irányelvei szerint próbálja a honlapot elkészíteni, amibe beletartozik az úgynevezett SEO is. Az Option Bt által elkészített honlapokat minden esetben ezek szerint az irányelvek szerint építünk fel, figyelembe véve az éppen legfrissebb google algoritmust. Mindezek mellett valljuk, hogy a megfelelően "SEO-zott" honlapoknak is kell egy jól felépített linképítést csinálni. A linképítés szerepéről nagyon eltérő véleményeket lehet hallani, de az eddigi eredményeink egyre jobban bizonyítják a linképítés fontosságát. Ezen felül természetes az is, hogy nagy adag türelem kell ahhoz, hogy weboldalunk előre kerüljön a keresőkben.

Trackback URL for this post:

https://www.redbullpet.hu/trackback/7

Etikai kérdések

A keresőoptimalizálás két szöges ellentétben álló felfogás szerint is lefolytatható. Az egyiket fehér-, a másikat feketekalapos keresőoptimalizálásnak nevezik (az angol kifejezések tükörfordításával), melyek nagyjából az etikus, ill. a nem etikus módszerek használatának felelnek meg.

A fehérkalapos optimalizálást végzők igyekeznek a keresőmotorok iránymutatásait maximálisan figyelembe venni és ezek szerint megoldani az adott honlap keresőoptimalizálását. Ezzel szemben a feketekalapos optimalizálás során minden eszköz megengedett, úgymint a cloaking, a kulcsszó-spam, és egyéb trükkök használata. Az előbbi a hosszabb távú sikerre fókuszál, az utóbbi azonnali eredménnyel kecsegtet.

A keresőmotorok üzemeltetői sok energiát fordítanak arra, hogy a feketekalapos módszerekkel optimalizált oldalakat detektálják, és rangsorolásukat lerontsák, hiszen ezeket olyan oldalaknak tekintik, melyek "mesterségesen" jó rangsorolással szerepelnek a normál találatok között, s ez hosszú távon rontja a keresők használhatóságát, azaz üzleti eredményeiket.

Általában az a legjobb módszer, ha olyan szövegeket írunk, amelyekben szerepelnek ugyan az adott keresőszavak, de azért közérthető marad. Ne feledjük, hogy a keresőoptimalizálás nem cél, hanem eszköz! forrás: wikipédia

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.